måndag 22 mars 2010

såh'r

Jo, det kan du ju göra. Men det enklaste, för att du inte ska behöva luska ut det själv, är att göra såhär:

1) Gå in i creatureshop. Köp 5 st av varje sak (de billigare grejerna, inte de dyra som börjar dyka upp sedan. Det räcker med de grejerna som fanns i början, typ en 6 olika grejer).
2) Gå till Leonora´s Garage och köp Turbo-Jet för resten av dina pengar (säg, runt 50 stycken).
3) Dags för upgrade: välj vapen, och ge det alla fem av varje sak från creatureshoppen. Du kommer märka att mätaren går upp till 1,25 - 1,5 - 1,75 - 2 - och till sist 3.
Det är alltså X3 som är den högsta bonusen du kan få. När du ger vapnet dessa saker så ökar bonusen ibland, ibland händer inget. Men bara fortsätt att ge det alla grejerna, så kommer det att bli X3. När det blivit X3 så ge det inget mer. Stanna där. Det är nu det roliga kommer.

När sedan bonusen är X3 så smäller du på alla Turbojets samtidigt, så många du har eller behöver. Jag brukar ge ett vapen som är X3 kanske en 60 Turbojets. Då levlar det nått så in i helvete.

--------------
Man spenderar alltså någon enstaka tusenlapp på grejerna som ska skapa bonusen (creatureshop), och sedan en jäkla massa på själva huvudmaterialet som ger mycket xp (jag kör med Turbojet då det ger mycket XP för pengarna. Desto fler av detta material som du smäller på vid samma tillfälle, desto mer ekonomisk är du).

Ett annat tips för att tjäna pengar tidigare i spelet än efter kap. 11 (där det gäller att göra vissa marks), är att döda fiender som droppar incentive chips - de säljs för 2,500:-. (detta görs av PSICOM-soldater).
I Hopes hus, som exempel, gick jag runt som satan och på mycket kort tid hade jag gått från att ha level 4 på Lightnings vapen, till att det blev level 32 Helter Skelter (nästa vapenklass).

Det är alltså lätt att tjäna bra med pengar, om man gör det på rätt ställe. Och om man använder den idiotsäkra X3 taktiken vid upplevling så går det mycket snabbt att få bra vapen och items.

Inga kommentarer: