torsdag 23 april 2009

BBB is,, whoot...

Hej Anders!

Vi är mycket måna om våra kunders integritet och har ingen ambition att lagra IP-uppgifter längre än nödvändigt. Samtidigt har vi en skyldighet gentemot våra kunder att hålla hög nätsäkerhet och skydd mot bedrägerier (t ex phishing) och sabotage (virus och spam-attacker).
För att kunna göra detta måste vi spara IP-nummer en begränsad tid, men absolut inte längre än nödvändigt. IP-nummer krävs för att spåra en användare som medvetet eller omedvetet missbrukar nätet.

Även Bahnhof har sagt att man kommer att spara uppgifter under en begränsad tid. Vi bedömer att det är helt nödvändigt att göra det för att kunna ha en hög säkerhet i näten och skydda våra kunder. Hur Bahnhof bedömer detta måste du fråga dem.

Vi sparar Ip-nummer så länge vi behöver för att kunna ha ett bra skydd i näten, men för att effektivt kunna hindra användare som utför sabotage eller bedrägeri kan vi inte gå ut med en exakt tidsgräns. Man ska också komma ihåg att det är en stor kostnad för oss att lagra data; därför försöker vi också ha en rimlig balans.

Vi kommer noga att granska förfrågningar om utlämning av uppgifter som kommer från domstol innan vi lämnar ut uppgifter.Med vänlig hälsning
Sara
Bredbandsbolaget
Kundservice

PS. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på Kundservice på
telefon 0770-777000 om du har några frågor. Vi hjälper dig gärna.


Inga kommentarer: